Αυτό είναι το αυτοκίνητο της χρονιάς για το 2016

0

Στη λήξη μιας χρονιάς που έφερε στη χώρα μας πολλά και ιδιαίτερα αξιόλογα νέα μοντέλα, τον πολυπόθητο τίτλο του αυτοκινήτου της χρονιάς για την Ελλάδα, κατέκτησε για άλλη μια φορά ένα «τζιποειδές», το Jeep Renegade. Σημειώνουμε ότι είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα τον τίτλο αυτό κατακτά ένα αμερικανικό αυτοκίνητο (που όμως κατασκευάζεται στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ιταλία)

Το σχόλιο σε σχέση με το ότι επελέγη τζιποειδές θα ήταν ίσως περιττό, ωστόσο να πούμε ότι σε μια χώρα όπου η άσφαλτος δεν στερείται από κακοτοπιές και όπου οι ευκαιρίες για εξορμήσεις στο δασικό οδικό δίκτυο είναι πολλές, ενώ δεν σπανίζουν και οι χωμάτινες καλοκαιρινές διαδρομές προς τη θάλασσα, τα αυτοκίνητα με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και με σύστημα 4Χ4, έχουν σαφή πλεονεκτήματα. Το πόσο βαραίνουν τα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα έχει να κάνει σίγουρα και με τον ίδιο τον οδηγό και τις απαιτήσεις του, ωστόσο είναι βέβαιο ότι αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά έχουν μικρότερη αξία στη Γερμανία, όπου οι κυκλοφοριακές υποδομές είναι άλλου επιπέδου.

Ένα σχόλιο θα πρέπει να προσθέσουμε σε σχέση με τα μοντέλα που ακολούθησαν στην κατάταξη, λέγοντας ότι η βαθμολογική διαφορά από τον νικητή, ΔΕΝ αντικατοπτρίζει την απόσταση που τα χωρίζει από αυτόν.

Θα πρέπει τέλος να σημειώσουμε ότι η συνολική εκδήλωση που πλαισίωσε την ανάδειξη του «Αυτοκινήτου του 2016», αλλά και την συμπλήρωση των 10χρονων του θεσμού, υπήρξε η πλέον επιτυχής από όλες τις προηγούμενες, και συνοδεύτηκε από πρωτοφανή συμμετοχή εκπροσώπων των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αυτοκινήτου.

Πηγή: tvxs.gr

Share.