Το 2017 κυκλοφορεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Opel

0

Οι πληροφορίες που είχαμε δημοσιεύσει στις αρχές Ιανουαρίου επιβεβαιώθηκαν και το Chevrolet Bolt θα λανσαριστεί στην Ευρώπη με το σήμα της Opel.

Θα ονομάζεται Ampera-e και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το 2017. Στην Opel ελπίζουν – και μάλλον βάσιμα – ότι το Ampera-e θα τύχει καλύτερης υποδοχής από το κοινό σε σχέση με το Ampera. Μην ξεχνάμε ότι το τελευταίο δεν ήταν μηδενικών ρύπων, καθώς διέθετε και κινητήρα εσωτερικής καύσης που λειτουργούσε ως γεννήτρια. Η μάρκα από το Ράσελσχαϊμ υπόσχεται ότι το 5θυρο και 5θέσιο Ampera-e θα έχει λογική τιμή (κοντά στα 30.000 ευρώ;) και θα προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία από τα περισσότερα σημερινά EV.

Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 204 PS και 36,7 kgm ροπής. Είναι ικανός να χαρίσει στο ηλεκτρικό της Opel επιτάχυνση από στάση στα 96 km/h σε λιγότερο από 7 sec. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι τοποθετημένες κάτω από το πάτωμα ώστε να μην επηρεάζεται η καμπίνα των επιβατών και το πορτμπαγκάζ όγκου άνω των 450 lt. Με πλήρως φορτισμένες τις μπαταρίες (η διαδικασία σε μία οικιακή παροχή ρεύματος θα διαρκεί 9 ώρες), το Ampera-e θα μπορεί να διανύσει περισσότερα από 320 km. Με τη βοήθεια ταχυφορτιστή θα είναι εφικτή η φόρτισή τους στο 80% εντός μίας ώρας.

Η Opel θα εξοπλίσει το πρώτο της ηλεκτρικό με όλο τον εξοπλισμό βοήθειας σε έκτακτα περιστατικά και συνδεσιμότητας, όπως το OnStar και το συμβατό με τα Apple CarPlay και Android Auto, σύστημα πολυμέσων IntelliLink.

Πηγή: www.protothema.gr
Share.